ریتم ضربان قلب انسان در حالت عادی منظم است. گاهی اوقات مشکلاتی پیش می آید که باعث بهم خوردن این ریتم طبیعی میشود، مثلا ضربان قلب تندتر یا آهسته تر از همیشه می زند. در این حالت می گویند آریتمی قلب رخ داده است. به ضربان قلب نامنظم یا غیرنرمال آریتمی میگویند. ضربان قلب تعداد تپشهای قلب در 60 ثانیه است. برای گرفتن ضربان قلب انگشت خود را روی مچ دست یا روی گردن خود قرار داده و تعداد تپشها در 60 ثانیه را یادداشت کنید. این عدد نشاندهنده میزان ضربان قلب شما است.
ضربان قلب روی الکتروکاردیوگرام
یک دستگاه الکتریکی برای نشان دادن ضربان قلب است. هر تپش قلب روی این دستگاه به صورت یک موج نشان داده میشود. اگر ضربان قلب بین 50 تا 100 باشد، نرمال محسوب میشود. اگر بیش از 100 باشد، بالا محسوب میشود و اگر از 50 کمتر باشد پایین محسوب میشود.
سیستم الکتریکی قلب
بطن (محفظه بالایی قلب) و دهلیز (محفظه پایینی قلب) بهصورت یکپارچه عمل میکنند و باعث پمپاژ خون توسط قلب میشوند. سیستم الکتریکی قلب یک منبع قدرتمند است که اینکار را ممکن میکند. آنچه در یک ضربان قلب نرمال تاثیرگذار است به این شرح است: ضربان قلب غیر نرمال ممکن است در یک قلب سالم نیز اتفاق بیفتد. آریتمی ممکن است بخاطر مصرف مواد و داروهایی مخصوص رخ دهد مثل کافئین، نیکوتین، الکل، کوکائین، داروهای رژیمی و داروهای سرفه و سرماخوردگی. شرایط احساسی مثل شوک، ترس و یا استرس نیز میتواند باعث ضربان قلب نامنظم شود. در اکثر موارد، توجه به توصیههای پزشک برای درمان آریتمی کافی است. در غیر اینصورت، داروها و فرایندهای زیادی برای درمان ضربان قلب غیرنرمال (آریتمی) وجود دارد.
انواع آریتمی
- تنددلی: ضربان قلب بالای 100 تپش در هر دقیقه است.
- ضربان قلب پایین: ضربان قلب پایین تر از 60 تپش در هر دقیقه.
- آریتمی فوق بطنی: آریتمی در بطن رخ میدهد.
- آریتمی دهلیز: آریتمی در دهلیز رخ میدهد.
- آریتمی بیماری: وجود بیماری قلبی منجر به آریتمی میشود.
علایم آریتمی چیست؟
...
ادامه متن را با کلیک بر روی لینک اصلی زیر بخوانید:
- ۹۸/۰۵/۱۰